Tothom, al llarg de la nostra vida i arreu, ens podem trobar amb emergències causades per un desastre natural, tecnològic o antròpic.
Les emergències ens posen a prova com a persones i com a societat. Com més fort sigui el vincle entre ambdós, més resilients ens mostrarem.
Com es construeixen els fonaments d’aquesta resiliència? Si ens acompanyeu en aquest curs i de la mà dels professionals de l’emergència, hi reflexionareu i practicareu actuacions que, de ben segur, us ajudaran a ser més forts i més solidaris. Passem de ser víctimes de l’emergència a ser-ne agents eficients! Ens hi acompanyeu?
Al mòdul 1, Què és una emergència?, s’explicarà l’abast del concepte i les fases en què l’hem de tractar.
Al mòdul 2, Els actors de l’emergència, coneixerem tots les persones físiques i jurídiques que intervenen en cas d’emergència.
Al mòdul 3, Analitzem l’emergència, com a casos pràctics revisarem tres fets reals: incendi d’habitatge, fuita de gas tòxic i accident a l’autopista.
Finalment, al mòdul 4, I ara, tu!, constatareu que la resiliència és la capacitat d’afrontar qualsevol risc amb coneixement, preparació, resposta i recuperació.
Membres de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya
Membres del Cos de Bombers de la Generalitat
Membres de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra
Membres de Protecció Civil de Catalunya
Cliqueu la pastilla Entreu a classe
Visió del mòdul. Entrareu a la pantalla de descripció del primer mòdul. Si voleu seguir el curs seqüencialment només haureu d’anar fent clic a la pastilla Següent.
Tot seguit entrareu a la primera lliçó. A la part dreta de la pantalla (o a baix si treballeu amb dispositiu mòbil), hi trobareu la llista de tots els mòduls del curs i les lliçons de què es componen. Podeu anar contraient el contingut i expandint-lo fent clic a les iconetes + – que hi ha al costat del títol de cadascun dels mòduls (taula Lliçons).
Cada lliçó inclou:
Quan hàgiu respost una pregunta clau i llegit la retroacció que us aporta, cliqueu la pastilla Torneu a la lliçó.
Per passar d’una lliçó a una altra cal haver fet i aprovat l’anterior; altrament, no podreu avançar. Sempre podreu retrocedir, però mai avançar si no heu fet els deures. La taula Lliçons us anirà marcant el vostre estat de compleció al curs.
Al final de cada mòdul heu de fer un qüestionari avaluatiu de 10 preguntes, que requereix un mínim de 65% d’encerts per aprovar. Cada mòdul val el 25% de la qualificació final del curs, que es reflectirà en el certificat que us podreu descarregar des d’aquest entorn. Si voleu que hi constin el vostre nom i cognoms, prèviament heu d’indicar-los al vostre Perfil.
Els vídeos docents són a ispccat YouTube.
Els vídeos originalment estan en alta definició (HD) però, segons la vostra connexió i de forma automàtica, YouTube pot rebaixar-ne la qualitat per facilitar-ne la visió. Si voleu mirar-los en HD, només heu d’establir aquest paràmetre clicant a la rodeta de configuració.